maandag 19 november 2012

Slapen in een sneeuwiglo op bevroren Zweeds meer

Slapen in een sneeuwiglo is een arctische ervaring. Je slaapt op een bed van ijs, bedekt met rendierhuiden in een comfortabele thermoslaapzak. Een nostalgische en avontuurlijke nacht in een sneeuwiglo kan je deze winter doormaken op het Runnmeer in Midden-Zweden. Je hoeft niet bang te zijn voor een ijskoude nacht, want sneeuw isoleert en je eigen lichaamswarmte fungeert als warmtebron. Dus na een echt Zweeds saunabezoek met een plons in een ijswak, kruip je in je iglo voor een onvergetelijke nacht.  

Nostalgische ervaring
“De consumptiemaatschappij, de social media, het 24-uur per dag bereikbaar zijn heeft zo zijn voordelen, maar velen beginnen te verlangen naar back to basic, de romantiek van vroeger en het een zijn met de natuur”, aldus initiatiefnemer Niclas Granér van het Active Stay Hotel in het Zweedse Borlänge. Deze winter biedt hij voor het eerst het slapen in een sneeuwiglo aan. Schaatsen op het Runnmeer, een goede Zweedse maaltijd bereid op open vuur, genieten van een prachtige sterrenhemel en misschien wel het noorderlicht maken dit tot een nostalgische ervaring.

Bron en hele artikel: Tourpress

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...