vrijdag 17 april 2015

Pure players gaan verdwijnen

Pure players, bedrijven met alleen een webwinkel, gaan in de toekomst verdwijnen. Dat stelde Steven Bakker, grondlegger van de BAS Groep, gisteren op het congres What going on in (R)etaling in Amsterdam. “Winkels converteren veel beter, maar wel met behulp van het internet.”

Volgens Bakker draait het grootste deel van de pure players met verlies omdat ze de prijzen laag moeten houden. Hij verwees naar Amazon, dat onlangs opnieuw rode cijfers schreef.

Bakker vertelde dat hij alweer enkele jaren terug voor een belangrijk besluit stond. “We zagen als BAS Groep de omzetten van onze winkels (MyCom) stelselmatig teruglopen en waren van plan ze te sluiten. Dat we dit niet hebben gedaan is omdat we zagen dat klanten zich online oriĆ«nteren voor een bezoek aan de winkel en daar volop kansen liggen. We zijn toen gaan sleutelen aan de klantreis die consumenten van het web naar de fysieke winkel moet begeleiden.” Zo pionierde BAS Groep onder meer met click & collect.

Is de klantreis goed uitgestippeld dan kunnen winkels tot tien keer beter converteren dankzij crossselling. Als voorbeeld noemde Bakker een iPad waarvoor ook een hoes of een kabeltje wordt aangeschaft. In de winkel werkt dat beter dan online omdat klanten kunnen rondkijken. Internet is niettemin het startpunt. Bakker stelt dat 1 procent meer online verkeer zorgt voor 0,25 procent meer omzet in de winkel.

Bron en hele artikel: Emerce

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...