maandag 1 november 2021

Idefix danst met wolven in de nieuwe Asterix vol sneeuw en Amazones

Het nieuwe album Asterix en de griffioen is het beste van nieuwe makers van de strip tot nu toe. Asterix en Obelix zoeken een ijzig monster in Oost-Europa.

Obelix’ hondje Idefix danst met wolven op de ijzige steppen ten noorden van de Zwarte Zee in het nieuwe stripalbum van Asterix, de kleine Galliër, dat donderdag verschijnt. Asterix en de griffioen heet het, en scenarist Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad hebben van dit nieuwe reisverhaal van Asterix en Obelix een geslaagde variant van de ‘western’ gemaakt: een ‘eastern’.

De twee Galliërs reizen met hun druïde Panoramix naar het oosten, naar ‘Barbaricum’ zoals de Romeinen de steppen boven de Krim noemden. Daar leefde het ruitervolk de Sarmaten. Zij zijn zeg maar de indianen in deze ‘eastern’. Hun totempalen hebben de vorm van de grijpvogel of griffioen, een vervaarlijk mythisch wezen dat half adelaar en half leeuw is.

Bron en hele artikel: NRC

Geen opmerkingen:

Kerstsferen op kantoor en op de website

De laatste maand van het jaar is al weer begonnen en op het werk staan ook al weer de eerste kerstversieringen. Ook de  klanten  van Accent ...