zaterdag 2 augustus 2008

Second Life breekt niet door

Second Life is ontoegankelijk en mist links naar andere media, zo meent nieuwe-mediadeskundige Rick van der Wal. Inmiddels bestaat Second Life vijf jaar, maar ondanks de hoge verwachtingen is deze virtuele wereld nooit echt doorgebroken.

Veel grote bedrijven, waaronder Adidas, de ING, Deutsche Post, Dell en Mercedes hebben inmiddels hun virtuele kantoren in Second Life gesloten. Dat is volgens Van der Wall niet zo vreemd, want Second Life is naar zijn mening niet geschikt voor massamarketing. Hij denkt dat de drempel om actief te worden in Second Life voor de meeste internetgebruikers te hoog is. Dat blijkt ook wel uit de statistieken van Linden Labs. Het bedrijf achter Second Life laat weten dat van de 14 miljoen gebruikers die er wereldwijd zijn geregistreerd, er wekelijks maar 331.000 actief zijn in de digitale wereld. Second Life is dan ook te moeilijk voor veel gebruikers, aldus Van de Wal. Ook zijn de instructies die Linden Labs geeft volgens hem slecht.

Het succes van Second Life mag dan tegenvallen, de virtuele wereld heeft wel degelijk een toekomst. De driedimensionale werelden Habbo en World of Warcraft zijn namelijk wel een succes.

Bron: NRC Next

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...