woensdag 3 december 2008

'Tell a friend' onder voorwaarden toegestaan

'Tell a friend'-systemen op websites zijn onder voorwaarden toegestaan, maken de Opta en het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) vandaag bekend in een gezamenlijk rechtsoordeel.
.......

......
‘Tell a friend’-systemen moeten volgens de twee instanties aan de volgende voorwaarden voldoen: de communicatie gebeurt volledig op eigen initiatief van de internetgebruiker, de website stelt hier geen beloning tegenover voor afzender of ontvanger; voor de ontvanger moet het duidelijk zijn wie de initiatiefnemer van de e-mail is, zodat hij diegene kan aanspreken als hij niet gediend is van dergelijke mails; de afzender moet volledige inzage hebben in het bericht dat namens hem wordt verzonden, zodat hij de verantwoordelijkheid kan nemen voor de persoonlijke inhoud van het bericht; de website in kwestie mag de e-mailadressen en andere persoonsgegevens niet gebruiken of bewaren voor andere doeleinden dan het eenmalig verzenden van een bericht namens de afzender.

Bron en hele artikel: Adformatie

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...