dinsdag 25 november 2008

Opmerkelijke Unilever-proef met word of mouth-marketing rond Omo Klein & Krachtig

s word of mouth van toegevoegde waarde voor de lancering van een nieuw vloeibaar wasmiddel? Unilever dacht van wel en liet begin dit jaar 1.500 buzzers praten over het nieuwe product Omo Klein & Krachtig. De campagne werd vervolgens op drie niveaus onderzocht door mediabureau Mindshare. Marketing director Robbert de Vreede bespreekt in het oktobernummer van het Tijdschrift voor Marketing de resultaten en vertelt ook wat Unilever met de learnings gaat doen.

......

Wat blijkt: de derde groep (de gebuzzden) laat een significant hogere conversie zien dan mensen die alleen de campagne hebben meegemaakt, of mensen die naast de campagne alleen een sample hebben ontvangen.

Word of mouth heeft daarbij ook een positief effect op de spontane brand awareness en de spontane product awareness. Zowel sampling als buzzen laten een positief effect op product awareness zien, maar het effect van buzzen is groter.

Bron en hele artikel: Tijdschrift van Marketing

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...