maandag 10 november 2008

Nieuwe voorwaarden voor kopen op het web

De Consumentenbond en Thuiswinkel.org hebben nieuwe afspraken gemaakt over de algemene voorwaarden die gelden voor het kopen op het web.

Consumenten die kopen bij een van de 930 aangesloten bedrijven van Thuiswinkel.org krijgen vanaf 1 januari minimaal twee weken de tijd om de aankoop eventueel terug te sturen. Ook zijn ze niet langer verplicht meer dan 50 procent aan te betalen en ze krijgen meer duidelijkheid over prijs en bedenktijd.

"Belangrijk is nu dat zowel consumenten als aanbieders zich bewust worden van hun rechten en plichten en daar rest ons nog een schone taak," aldus Felix Cohen, directeur Consumentenbond.

De afspraken zijn vorige week gemaakt tijdens een vergadering van de Co├Ârdinatiegroep Zelfreguleringoverleg (CZ) van de Sociaal Economische Raad (SER). Eerder al stemden de leden van Thuiswinkel.org in met deze nieuwe algemene voorwaarden voor thuis- en webwinkels.

Bron en hele artikel: Emerce

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...