zondag 30 september 2012

Glazen hotelkamers in de open natuur

Open natuur
Langs de aardbeienvelden op zijn land, dalen we af naar de rotsachtige oevers van de Valldøla-rivier. Daar liggen zeven glazen kamers verscholen tussen de bomen langs het ruige water. “Je moet er het gevoel krijgen alsof je slaapt in de open natuur, maar dan met een klein beetje extra bescherming”, zegt Slinning.

Muur van glas
De kamers zijn gebouwd rond een 19de eeuwse melkboerderij, waarvan het woonhuis is verbouwd tot receptie en de rode houten schuur dient als restaurant. Vanaf daar leidt een paadje naar de kamers die los van elkaar op palen op de rivierbank liggen. De achterkant is van hout, de voorkant een muur van glas.

Hottub
Voor het comfort ligt even verderop, een glazen relaxruimte feilloos verwerkt in de rivierbank. Daar kijk je vanuit de sauna of de hottub uit over het denderende water en de bergtoppen met eeuwige sneeuw.

Ogen open houden
“Het leven bestaat uit toevalligheden. Je moet je ogen open houden en ervoor zorgen dat je erbij bent als kansen langskomen”, vertelt Slinning over de start van zijn onderneming. Hij had tien jaar geleden een royaal inkomen als projectontwikkelaar (‘appartementen, kantoorgebouwen’) in de stad Ålesund.

Bron en hele artikel: De Ondernemer

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...