woensdag 10 juli 2013

Tablet en E-reader steeds vaker mee op vakantie

We slepen dit jaar weer heel wat mee op vakantie. Zoover keek in de koffers van 6000 Nederlanders met behulp van een panelonderzoek en keek wat er naast kleding nog meer meeging. Dit jaar neemt 65% een tablet of laptop mee in zijn bagage. Vorig jaar was dit nog 54%. Er gaan dit jaar vooral veel meer tablets mee. Waar vorig jaar nog in 25% van de koffers een tablet zat wordt hij dit jaar in 44% van de gevallen ingepakt.

Naast elektronica zijn boeken en tijdschriften nog steeds een populair tijdverdrijf. Ook vinden we in bijna de helft van de koffers nog een puzzelboekje terug.

Internet bij keuze vakantieadres belangrijke overweging
Dat we graag met tablet, laptop en telefoon online zijn blijkt uit de het aantal mensen dat WiFi dit jaar zeer belangrijk vindt op de camping of in het hotel. Maar liefst 75% let op de aanwezigheid van draadloos internet bij het boeken. De meerderheid wil overal op het terrein de beschikking over internet, 22% vindt alleen internet bij de receptie voldoende.
De internetverbinding wordt veelal gebruikt om de te bepalen wat we die dag gaan doen. Waar we eerder veelal thuis op zoek gingen naar dagattracties en bezienswaardigheden doen we dit steeds vaker op vakantie. Wat we gaan doen wordt door 68% grotendeels pas op vakantie bepaald.
Ook bekijken vaak de laatste weersverwachting en lezen we het nieuws.  Sociaal doen op Facebook en Twitter doen we net wat minder graag.

Bron en hele artikel: Tourpress

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...