zondag 22 april 2007

Maak van je monitor een touchscreen


Met een nieuw soort voorzetscherm kun je van iedere monitor een aanraakscherm maken. Dit werkt bij zowel bureau-computers als laptops.


Het Amerikaanse Mass Multimedia Inc - al sinds 1995 een fabrikant van touchscreen-schermen - levert deze opmerkelijke nieuwe productreeks. Na het aanbrengen van het voorzetscherm zijn de computers zowel met de vingers als met een stylus pen te bedienen.


De voorzetschermen zijn voor verschillende schermformaten, en voor zowel een laptop als een losse monitor te koop. Het touchscreen-scherm wordt via de seriƫle poort of via een usb-aansluiting met de computer verbonden.

Deze krijgt op die manier de input via het scherm binnen. Meegeleverde software zorgt er voor dat de computer deze input juist weet te interpreteren.


De prijzen starten bij 150 dollar, voor een voorzetscherm voor een 12 tot 14 inch laptopscherm. Voor een scherm voor een losse 19 inch / 20 inch monitor (CRT of LCD) betaal je 299 dollar. Ook voor tssenliggende schermformaten zijn er voorzetschermen te koop. Voor 21 inch en groter zijn er geen voorzetschermen beschikbaar. Een kleiner scherm werkt niet. Je kunt overigens wel een voorzetscherm gebruiken dat groter is dan je monitor, al is dat niet zo'n fraai gezicht.

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...