woensdag 26 september 2007

Ouders niet angstig over internetgebruik kinderen

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat veel ouders merken dat hun kinderen via het internet in contact komen met vervelende dingen als grove taal, seks en online advertenties. De meeste ouders doen echter geen poging om het internetgebruik van hun kinderen te stoppen of te beperken.
Het onderzoek is gehouden door marktonderzoeksbureau Harris Interactive onder 411 ouders van kinderen tussen de 6 en 18 jaar die het internet gebruiken. 71 procent van de ondervraagde ouders gaf toe dat hun kinderen het afgelopen jaar "vervelende" dingen zijn tegengekomen of hebben meegemaakt op het internet. Vier van de vijf ouders zegt dat het internet hun kinderen helpt met huiswerk en schoolprestaties en maar drie van de 10 ouders - 31 procent - vindt dat hun kinderen teveel tijd op het internet doorbrengen.In plaats van het internetgebruik te verbieden of te beperken, proberen de meeste ouders om het internetgebruik van hun kinderen in de gaten te houden. 93 procent van de ouders houdt op de een of andere manier in de gaten wat hun kinderen op het internet uitspoken."Uit het onderzoek blijkt dat ouders nog steeds bezorgd zijn over het internetgebruik van hun kinderen, maar deze bezorgdheid maakt de ouders niet zo bang dat ze hun kinderen verbieden om online te gaan," aldus James Steyer, de baas van Common Sense Media.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...