zondag 23 december 2012

800.000 Nederlanders op kerstvakantie

Net als vorig jaar, gaan er dit jaar in totaal zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De helft van de Nederlanders, zo’n 400.000, viert kerstvakantie in eigen land, de andere helft gaat naar het buitenland voor een (korte) vakantie. De kerstvakantie vindt dit jaar plaats van 22 december 2012 tot en met 6 januari 2013.

AANTAL GELIJK, BESTEDINGEN ONDER DRUK
Ondanks de crisis blijft het aantal vakanties in eigen land gelijk aan vorig jaar. De bestedingen staan echter onder druk. Aan de ene kant is en blijft vakantie belangrijk voor de Nederlander en blijven we eropuit gaan. Aan de andere kant houdt de consument de hand op de knip en houdt hij aanbiedingen scherp in de gaten. Het is dan ook de verwachting dat er dit jaar veel lastminuteboekingen zullen plaatsvinden. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart van Nederlanders kiest voor een hotelvakantie.

bron en hele artikel pretwerk

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...