dinsdag 28 augustus 2007

iGoogle snelst groeiende dienst van Google

Bron en hele artikel: emerce

De snelst groeiende dienst van Google is momenteel iGoogle. De persoonlijke startpagina, die sinds mei de naam iGoogle draagt, groeit harder dan Gmail of Google Earth. Dat zegt John Steinback van Google. De groei is gemeten naar gebruikersaantallen.

Meer dan twee jaar geleden introduceerde Google een persoonlijke startpagina. In mei doopte het bedrijf de ‘personalized homepage' om tot iGoogle. De naamsverandering en toevoeging van mogelijkheden hebben gezorgd voor een stijgende populariteit van de persoonlijke pagina, zegt Steinback, die product manager iGoogle is.

Met iGoogle kunnen internetters de zoekpagina van Google personaliseren. Dat gebeurt met gadgets (soms ook widgets genoemd) die gebruikers eenvoudig aan hun persoonlijke pagina kunnen toevoegen. Gadgets zijn kleine modules - ‘brokjes' - met meestal één enkele functionaliteit. Voorbeelden van gadgets zijn een weerbericht, nieuwsoverzicht of een blok met favoriete YouTube video's.

Dat iGoogle zo hard groeit, betekent uiteraard niet dat de dienst populairder is dan de zoekmachine of een dienst als Google Earth. De zoekmachine heeft wereldwijd zo'n groot marktaandeel, dat een grote groei in aantallen gebruikers niet meer mogelijk is.
..............

Bron en hele artikel: emerce

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...