dinsdag 6 mei 2008

Google update of geen update?

orige week hebben we u op de hoogte gesteld van de nieuwe update van zoekmachine Google. Uit onze eerste onderzoeken werd al snel duidelijk dat de update vooral betrekking had op de tekstuele inhoud van een webpagina. De hoeveelheid, kwaliteit en leeftijd van de inhoud lijkt een belangrijkere rol te zijn gaan spelen in het positioneren van websites. Steeds meer zoekresultaten met hoge posities zijn informerend van aard en staan vaak al langer online.

Nieuwste resultaten
De laatste resultaten uit eigen onderzoek laten aan de andere kant ook zien dat de impact van de update beperkt is. De vraag is dan ook of “Dewey” wel als een echte update beschouwd mag worden. Ook Matt Cutts, een Google medewerker, nuanceerde zijn eigen woorden door te stellen dat Google weinig verschillen waarnam in de resultaten en vooral feedback wilde ontvangen van situaties waarin deze verschillen wel plaatsvonden.

De Impact
De update heeft geen negatieve impact gehad op de optimalisatiediensten van Indenty. Sommige zoektermen zijn enkele posities gestegen, maar sommigen ook enkele posities gedaald. De integratie van pagina’s en de juiste linkstructuur zijn erg belangrijk. Ook het aanbieden van een relevante en unieke inhoud speelt een belangrijke rol. Aan beide punten heeft Indenty het afgelopen jaar veel aandacht besteed. Onder andere de controle op uniekheid en lengte door onze software is hierbij een belangrijke ontwikkeling.

Toekomst
De focus op innovatie om de totale kwaliteit van optimalisatie campagnes te garanderen blijft. Integratie en content zijn daarin twee belangrijke aspecten, maar ook de keuze van de juiste zoektermen speelt hierin een grote rol. Wilt u meer weten over hoe u een website het beste kan optimaliseren?

bron: identity

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...