woensdag 17 september 2008

Onverwacht bezoek: Google bekijkt websites handmatig...

Bent u al bezocht door Google? “Natuurlijk”, denkt u. “Als ik zoek op termen die relevant zijn voor mijn organisatie, sta ik in veel gevallen op de eerste plaats. Ik heb niet voor niets mijn website op die termen geoptimaliseerd.” Maar weet u ook dat uw website niet alleen bezocht wordt door de geautomatiseerde robots van de zoekmachine?

Het kan namelijk zo maar zijn dat uw website bezocht en onderzocht wordt door de burgerwacht van de zoek gigant. Wellicht bent u al bekend met de term “Quality Rater”, of “Human Evaluators”. Dan bevindt u zich vast en zeker regelmatig op de met name technische, SEO gerelateerde websites, -logs of forums. Ik voorspel dat 75% echter geen idee heeft wat met die termen bedoeld wordt.

Zoeker staat centraal
Het technische team achter Google is elke minuut van de dag bezig om de resultaten van de zoekmachine te verbeteren. Zo heeft Google zelf aangegeven in het jaar 2007 meer dan 450 (kleine) verbeteringen doorgevoerd. Hierbij kunt u denken aan nieuwe methodes om spam te weren, of kleine veranderingen in de grafische interface. Al deze verbeteringen hebben als doel de zoeker zo snel mogelijk te voorzien van het juiste, bevredigende resultaat. Maar om te komen tot verbeteringen moet er eerst het een en ander getest en geëvalueerd worden. De evaluatie van de resultaten gebeurd op twee manieren:

1. Menselijke beoordelaars in dienst van Google beoordelen de resultaten. Dit zijn de zogenaamde “human evaluators”. Zij bekijken handmatig de resultaten en beoordelen de websites die daarop een positie behalen.
2. Real time experimenteren. Dit betekent dat Google voor kleine groepen zoektermen bepaalde wijzigingen doorvoert en op basis van het zoekers gedrag evalueert of het een positieve of negatieve uitwerking heeft.

Bron en hele artikel: identity

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...