woensdag 31 oktober 2007
Correctie Google's Pagerank roept vraagtekens op
Tal van klassiek sterke websites zijn sinds vorige week lager gewaardeerd na een correctie van Google's PageRank systeem. Bloggers raken er maar niet over uitgeschreven.
De zogenoemde downgrade, die tot nu toe nog altijd niet is toegelicht door Google, is het gevolg van een nieuw beleid van het zoekbedrijf, dat de strijd tegen betaalde links heeft opgevoerd. Betaalde koppelingen zijn niks anders dan kale verwijzingen die vaak zonder enige toelichting in een simpel kadertje op een willekeurige website worden geplaatst. Omdat Google geen onderscheid kan maken tussen relevante en niet-relevante koppelingen worden de links automatisch meegewogen in de zoekresultaten.
De aanpassingen hebben geleid tot enorme dalingen van bekende sites als Edgadget, Forbes, Washington Post, SFGate, TUAW en Die Zeit. ............
Bron en hele artikel: Emerce
woensdag 24 oktober 2007
DDMA leden nemen Code Email Zakelijke Ontvangers aan
Op de DDMA Ledenvergadering van 11 oktober hebben de DDMA leden de Code Email Zakelijke Ontvangers aangenomen. De Code schakelt de regels voor B2B email min of meer gelijk aan de regels voor B2C email. Voor zakelijke email geldt vanaf heden dan ook een opt-in bepaling.Belangrijke reden voor het opstellen van de Code is het tegengaan van spam om zo het kanaal te bewaren voor legitieme bedrijfscommunicatie. Daarom moet de gebruiker van een zakelijk e-mailadres tegenwoordig voorafgaand toestemming geven voordat hij reclame kan ontvangen.
Er zijn een paar punten waarop de B2B Code is aangepast aan de praktijk van het zakelijke kanaal. Zo hoeft bijvoorbeeld onder de zakelijke Code geen toestemming gevraagd te worden voor derdenverstrekking. Een duidelijke mededeling is voldoende. Datzelfde geldt voor promotie van eigen producten binnen een bedrijfskolom. Ook kunnen bestaande bases gebruikt blijven worden..........
De Code Email Zakelijke Ontvangers via de site van admanager gedownload worden.
Bron en hele artikel: Admanager
maandag 22 oktober 2007
Marketeers moeten zich meer op mond tot mondreclame richten
Aan de hand van een strategische tool kunnen marketeers klantsegmenten met de meeste potentie identificeren. De tool is ontwikkeld door onderzoekers van de universiteit van Connecticut en de Ohio State University aan de hand van een uitgebreide studie en klantanalyse bij een telecombedrijf en een financiële dienstverlener.
Traditioneel wordt klantwaarde bepaald door de levenscyclus van de klant, de `customer lifetime value` (clv). In die benadering is echter niet de zogeheten `customer referral value` (crv) verdisconteerd. Dit is de mate waarin een tevreden klant het merk, product of bedrijf bij anderen positief aanbeveelt. De nieuwe tool berekent echter zowel de clv als de waarde van de aankopen en de crv.
Met dit tool kunnen marketeers klanten in vier categorieën segmenteren: klanten die veel kopen, maar die geen reclame maken (`affluents`); klanten die weinig kopen, maar die veel reclame maken (`advocates`); klanten die zowel veel kopen als reclame maken (`champions`) en klanten die noch kopen, noch reclame maken (`misers`). Ondernemingen die hun marketing op deze segmentering afstemmen, blijken hun return on investment qua marketing meer dan te verdubbelen. Aan de hand van deze tool kunnen marketeers immers rationeel besluiten waar ze op focussen.
bron: Harvard Business Review (01-10-07)donderdag 18 oktober 2007
Eerste persreis naar Holland in Second Life
Met ‘New Holland’ is het NBTC de eerste nationale toeristische organisatie dat zich heeft gevestigd in Second Life.
"De Amerikaanse consument die naar Europa reist is hoog opgeleid en goed bekend met internet. Met Second Life bieden we potentiële Holland-bezoekerseen nieuwe manier om met ons land kennis te maken en te ervaren door vooraf een virtueel bezoek te brengen aan ‘New Holland’", aldus Conrad van Tiggelen, vestigingsmanager NBTC Noord-Amerika.
Hollandse taferelen
Op ‘New Holland’ staan zowel traditionele grachtenpanden als ook hedendaagse huizen. Op dit moment is er een aantal typische Hollandse taferelen te vinden, zoals Amsterdamse grachten en het Hollandse Meesterhuis waar bekende werken van Rembrandt, Van Gogh, Vermeer en Mondriaan hangen. Ook is er een bruin café waar gratis koffie en cappuccino te verkrijgen is en een Gogh Gogh Club waar gedanst kan worden. Daarnaast staan er op het hele eiland fietsen en liggen er boten in de grachten die te gebruiken zijn. Naast dingen doen is er op ‘New Holland’ ook toeristische informatie te vinden. Aan de buitenkant van de huizen hangen informatieborden en is er een link met de website www.us.holland.com. Het is de bedoeling dat er in een later stadium invulling wordt gegeven aan de hedendaagse lifestyle aspecten van Holland zoals architectuur en design, mode en kunst. Van Tiggelen: “‘New Holland’ moet een plek worden die net als Nederland volop in beweging is en waar er altijd iets nieuws te beleven valt”.
Bron: Persbericht voor Nederlands bureau voor toerisme en congressen
donderdag 11 oktober 2007
Mond-tot-mond-reclame is meest betrouwbare vorm van reclame
bron en hele artikel: marketingfacts.nl (08-10-07): hieronder de belangrijkst quotes
Mond-tot-mondreclame (word-of-mouth) is de meest betrouwbare vorm van reclame. Dat blijkt uit een onderzoek van Nielsen. Voor het onderzoek werden ruim 26.000 mensen uit 47 landen ondervraagd.
Zeker 78% van de consumenten zegt te vertrouwen op de aanbevelingen van andere consumenten. Vooral in Aziatische landen scoort mond-tot-mondreclame erg goed. Het gaat dan om percentages van rond de 90%.
In Europa liggen die percentages veel lager. Zo schommelen de scores voor Europese landen tussen de 60 en 70%.
Niet alleen mond-tot-mondreclame scoort hoog. Ook advertenties in kranten en online opmerkingen van andere consumenten vallen in de smaak bij de respondenten.
- 63% van de respondenten maakt gebruik van de krantenadvertenties en
- 61% leest online aanbevelingen van consumenten.
..............
bron en hele artikel: marketingfacts.nl (08-10-07)
maandag 8 oktober 2007
Bedrijven benaderen Second Life serieuzer dan voorheen
Bedrijven benaderen de virtuele 3d-wereld Second Life serieuzer dan voorheen. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting EPN. Vorig jaar verrichtte EPN als eerste serieus onderzoek naar de virtuele wereld Second Life. De media-aandacht die het onderzoek veroorzaakte, zorgde ervoor dat Second Life uitgroeide tot een hype. Begin dit jaar zakte de hype in toen er cijfers bekend werden gemaakt over het actieve gebruik van Second Life. EPN redeneert dat het voorbijgaan van de hype ruimte biedt aan een wat meer genuanceerde benadering van Second Life en andere virtuele werelden. ...............
bron en hele artikel: managersonline.nl (01-10-07)
Markt voor online shopping neemt in eerste helft van 2007 toe met 38%
De Nederlandse markt voor online shopping is in de eerste helft van 2007 toegenomen met 38%. De omzet kwam uit op 1,84 miljard euro. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research in samenwerking met Thuiswinkel.org. Elk half jaar voert Blauw Research onderzoek uit naar online consumentenbestedingen in het kader van de `Thuiswinkel Markt Monitor`. Frank Sibbel, managing partner bij Blauw Research, wijst verschillende oorzaken van de groei aan. Het aantal nieuwe online kopers neemt nog steeds fors toe. In het eerste half jaar van 2007 hebben 6,2 miljoen consumenten een online bestelling geplaatst. Ruim 800.000 kopers deden dat voor de eerste keer. Tevens neemt het aantal online reisaankopen sterk toe. Een derde van de online shoppers heeft in het afgelopen halfjaar online een reis geboekt. De omzet van de online reisbranche steeg met 35% ten opzichte van het halfjaar ervoor. De omzet kwam uit op 830 miljoen euro.................
bron en hele artikel: admanager.nl (02-10-07)
De consument als copywriter
...............Consumenten kunnen meer en beter dan ooit participeren, met je samenwerken en zelfs voor je aan het werk zijn. Consumenten gebruiken deze technologie echter niet alleen om te participeren, maar ook om zelf te bepalen wanneer, waar en hoe ze willen dat er met hun gecommuniceerd wordt. Ze bepalen zelf op welke plek ze iets willen lezen, abonneren zich zelf wel of niet op nieuwsbrieven, feeds of ander vormen van alerts of worden er gewoon door hun eigen netwerk (peers) op geattendeerd. Tegelijk wenden zich steeds meer af van advertenties en andere commerciële boodschappen.
Tegelijk staan consumenten meer en meer open voor content en dragen daar zelf maar wat graag aan bij. ...............
............ Het wantrouwen dat er bij consumenten heerst als het gaat om de geloofwaardigheid van organisaties zal deze trend nog eens versnellen. Consumenten vertrouwen meer op elkaar dan op de boodschappers van een bedrijf. De regels van het spel zijn veranderd en de copywriter heeft er een serieuze concurrent bij.
Maar er ligt ook een kans, merken kunnen hun voordeel doen met deze actieve consument. Schakel de consument in om over je product te schrijven. Laat consumenten elkaar uitleggen wat er zo goed is aan je product of hoe het werkt. Biedt consumenten het platform om te praten over je merk. En laat de mond-tot-mond zijn werk doen. ............
Bron en hele artikel: Frankwatching
vrijdag 5 oktober 2007
Maximaal resultaat met e-mailcampagnes
Email marketing is een populaire bezigheid van internet marketeers. De concurrentie in de inbox van de consument is moordend. Wat zijn de mogelijkheden om het effect van emailcampagnes in ieder geval op pijl te houden? Welke trends zien we in e-mailmarketing? Dit artikel beschrijft een drietal relevante trends.
Nieuwe inzichten voor email marketingcampagnes
Zijn er nog retailers in Nederland die geen gebruik maken van email marketing? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Na 14 dagen vakantie kreeg ik 5.600 emailtjes te verwerken. En daar zaten heel wat nieuwsbrieven bij van de bekende retailers.
Met een eigen opgebouwde database is het beduidend beter scoren dan met een geleende database. Gemiddeld worden zo’n 40% van de verstuurde mails geopend als deze van de eigen database afkomstig zijn, versus 20% in het geval van gehuurde lijsten (Emailgarage.com and Twinkle (2006). Doorklikratio’s liggen gemiddeld rond de 20%, maar kunnen enorm verschillen per sector en per bedrijf. We zien wel een tendens waarin de open ratio’s langzaam dalen. In de markt wordt dit ook wel e-mail list fatigue genoemd, of wel de tendens dat een emailbestand steeds minder respons oplevert. Consumenten worden zo langzamerhand email moe. Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze vermoeidheid te voorkomen.
Hieronder de drie belangrijkste trends.
1. Personalisatie en segmentatie2. Social marketing
3. Goed gebruik van animatie
Bron en hele artikel: Frankwatching
donderdag 4 oktober 2007
Geheugenspelletjeswebsite moet senioren als doelgroep bereiken
Een nieuwe website, Neurocampus.nl, probeert met hersenbrekers en geheugenspelletjes de doelgroep van jonge senioren te bereiken. Het gaat om mensen in de leeftijdscategorie 50 tot 65. Deelnemende bedrijven zijn onder andere verzekeraar Fortis ASR, Menzis, reisorganisatie Pharos Reizen, boekenclub ECI en koffiebranderij en theehandel Simon Levelt.Erik van der Made legt uit waarom Fortis deelneemt aan het project: `Dit is een interessante doelgroep voor ons en we zijn aan het bekijken hoe we deze groep het beste kunnen bereiken. We willen vooral veel leren van onze ervaringen op deze website.`Op Neurocampus kunnen bezoekers spelletje doen waarmee het geheugen getraind wordt. Het gaat om tekst- en rekenoefeningen en oefeningen om het ruimtelijk inzicht te vergroten. De site probeert bezoekers telkens terug te laten keren. Neurocampus hoopt over anderhalf jaar elke maand 250.000 unieke bezoekers te trekken.
bron: Het Financieele Dagblad (02-10-07)
Inhoudelijke game interessant voor marketeer
Computerspelen en marketing. De combinatie is interessant. Niet zozeer om de bekendheid van een merk te vergroten, maar vooral om een complexere boodschap te vertellen. Dat zegt Jan Willem Huisman van IJsfontein.
Al een paar jaar zijn veel partijen bezig met in-game advertising. Grote bedrijven als Microsoft en Google zien potentie in deze vorm van marketing en kochten beiden afgelopen jaar een in-game advertising bedrijf. Hoewel gamesbedrijven wereldwijd miljarden verdienen aan games, blijft de omzet die bedrijven uit in-game advertising halen vooralsnog echter vrij beperkt.
Bij in-game advertising gaat het in de meest eenvoudige - en vooralsnog meest gebruikte - vorm om het plaatsen van advertenties in games, vergelijkbaar met productplacement in films. Denk aan een gamekarakters die een blikje drinkt van een bepaald merk of aan een racespel met daarin auto's van een bepaald merk. Daarnaast zijn er ook vormen van in-game advertising waarbij de adverteerder ‘dieper in een spel kruipt'. Dan zijn merk en spelervaring meer met elkaar verweven.
Games kunnen ook op een heel andere manier een rol spelen bij marketing. Dat is het geval als bedrijven zelf de opdracht geven om een game te laten maken. .................
Niet altijd geschikt
Games zijn niet altijd geschikt om in te zetten voor marketing, meent Huisman. "Als je als merk streeft naar meer naamsbekendheid voegen games niet zo heel veel toe. Dan kun je ook gebruik maken van andere middelen. Maar als je een meer complexe boodschap over wil brengen of gedrag wil veranderen, dán kunnen games echt iets toevoegen."
Als iemand de game van jouw bedrijf speelt, heeft dat nogal impact, denkt Huisman. "Een game vraagt heel veel van een gebruiker: tijd, maar ook inspanning. Als iemand jouw game speelt dan levert dat een heel nauwe betrokkenheid bij je merk op." ......................
Bron en hele artikel: emerce
Playmobil Back to the Future
Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...
-
Heineken heeft iets nieuws: speakerkratjes. Dat zijn luidsprekers in de vorm en kleur van een Heineken bier kratje. Je kunt deze kratjes / s...
-
Legaal kart rijden op de openbare weg? Vanaf nu is dit mogelijk met de nieuwe SMC FunKart. Dit is een kart met een europese typegoedkeuring ...