donderdag 18 oktober 2007

Eerste persreis naar Holland in Second Life

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in de Verenigde Staten organiseert vandaag de eerste virtuele persreis naar ‘New Holland’. Hét Holland-eiland in Second Life wordt vandaag bezocht door zo’n 15 internationale journalisten uit diverse landen.
Met ‘New Holland’ is het NBTC de eerste nationale toeristische organisatie dat zich heeft gevestigd in Second Life.


"De Amerikaanse consument die naar Europa reist is hoog opgeleid en goed bekend met internet. Met Second Life bieden we potentiële Holland-bezoekerseen nieuwe manier om met ons land kennis te maken en te ervaren door vooraf een virtueel bezoek te brengen aan ‘New Holland’", aldus Conrad van Tiggelen, vestigingsmanager NBTC Noord-Amerika.

Hollandse taferelen

Op ‘New Holland’ staan zowel traditionele grachtenpanden als ook hedendaagse huizen. Op dit moment is er een aantal typische Hollandse taferelen te vinden, zoals Amsterdamse grachten en het Hollandse Meesterhuis waar bekende werken van Rembrandt, Van Gogh, Vermeer en Mondriaan hangen. Ook is er een bruin café waar gratis koffie en cappuccino te verkrijgen is en een Gogh Gogh Club waar gedanst kan worden. Daarnaast staan er op het hele eiland fietsen en liggen er boten in de grachten die te gebruiken zijn. Naast dingen doen is er op ‘New Holland’ ook toeristische informatie te vinden. Aan de buitenkant van de huizen hangen informatieborden en is er een link met de website www.us.holland.com. Het is de bedoeling dat er in een later stadium invulling wordt gegeven aan de hedendaagse lifestyle aspecten van Holland zoals architectuur en design, mode en kunst. Van Tiggelen: “‘New Holland’ moet een plek worden die net als Nederland volop in beweging is en waar er altijd iets nieuws te beleven valt”.
Bron: Persbericht voor Nederlands bureau voor toerisme en congressen

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...