zaterdag 19 januari 2008

Aantal webwinkels in Nederland stijgt explosief

Bron: Twinkle

Het aantal webwinkels in Nederland is vorig jaar explosief gestegen tot meer dan 20.000. Bij elkaar zijn zij goed geweest voor een omzet van ongeveer 3,8 miljard euro. Dat heeft Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen donderdag gezegd tijdens de Webwinkel Vakdagen in Utrecht.
Over het jaar 2007 is de branchevereniging voor de thuiswinkelmarkt erg positief. Online wordt steeds meer gekocht omdat er nog steeds nieuwe kopers bij komen. De branchevereniging schat dat in heel vorig jaar ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders voor het eerst online iets hebben gekocht. Dit komt onder meer omdat consumenten steeds meer vertrouwen hebben in online betalen, aldus Jongen.
De totale omzet van de online bestedingen in 2007 wordt geschat op 3,8 miljard euro. En hoewel dat ongeveer 35 procent meer is dan in 2006, is het nog slechts 2 procent van alle detailhandelsbestedingen in Nederland. Voor 2008 rekent de organisatie op een omzet van 4,5 tot 5 miljard euro. De officiƫle omzetcijfers over de thuiswinkelmarkt worden later dit jaar bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...