donderdag 15 november 2007

Games streven muziekopnames voorbij

Informatie Professional (01-11-07)

In Nederland is de verkoop van games die van muziekopnames in 2006 voorbijgestreefd. Dat blijkt uit onderzoek van PriceWaterhouseCoopers in Nederland. In 2006 bedroeg de omzet van games 369 miljoen euro; in 2011 verwacht men dat dit 541 miljoen zal zijn. Dat betekent een jaarlijkse groei van gemiddeld 8%. In de VS steeg de verkoop van games in 2006 met 6%. Volgens de Entertainment Software Organization liep de omzet op naar 7,4 miljard dollar. In de VS speelt 69% van de huishoudens wel eens games. Amerikanen die games kopen zijn gemiddeld 40 jaar oud; degenen die ze spelen zijn gemiddeld 33. Voor pc-games is 93%, voor consolegames 87% ouder dan 18. De gemiddelde gamegeschiedenis van personen bedraagt inmiddels 12 jaar.


In Nederland zoeken bibliotheken nog naar een manier om de potentie van videogames te benutten in het bibliotheekwerk. De nadruk moet worden verlegd van het uitlenen van games naar het faciliteren van ruimte en activiteiten rondom gaming. Meerdere bibliotheken hebben op dit gebied al interessante activiteiten ontplooid, zoals LAN-party`s. De Zeeuwse Bibliotheek wil game-events een structurele plaats geven in het activiteitenprogramma. De ervaring leert dat hiermee bij kosten van slechts een paar honderd euro veel effect kan worden gesorteerd.

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...