vrijdag 25 april 2008

Gezin met kinderen surft vaker op internet

marketingfacts.nl (21-04-08)

Mensen met kinderen zijn meer online actief dan mensen zonder kinderen. Dat blijkt uit het `Digital Families` rapport van de Europese Interactive Advertising Association (EIAA). Van de gezinnen met kinderen surft 73% tenminste een keer per week op het internet, tegenover 52% van de gezinnen zonder kinderen. De gezinnen met kinderen ontplooien ook meer uiteenlopende digitale activiteiten dan gezinnen zonder kinderen.

Bijna een derde (30%) van de `digitale ouders` kijkt online naar films, TV of videoclips. Deze bezigheid wint sterk aan populariteit. Veelzeggend is dat 22% van de digitale ouders volgend jaar de breedbandverbinding wil upgraden. Mensen met kinderen hebben meer kennis van digitale technologie dan mensen zonder kinderen.

De leeftijd van de kinderen heeft grote invloed op het surfgedrag van de ouders. Mensen met kinderen tot vier jaar bekijken vooral gezondheidssites en filmsites. Mensen met kinderen tussen de vijf en negen bezoeken vooral gamesites. Ouders met kinderen tussen de tien en vijftien bezoeken relatief vaak sites voor prijsvergelijkingen. Mensen met kinderen van 16 tot 18 jaar bezoeken vaker tv-sites. De ouders van deze oudste groep kinderen lijken ook het meest technisch up-to-date.

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...