Pagina's

donderdag 3 april 2008

Succes webwinkel hangt af van marketingmethoden

IT Commercie (31-03-08)

Het succes van een webwinkel hangt voor een groot deel af van de gebruikte marketingmethoden. Om een webwinkel onder de aandacht te brengen moet gebruik worden gemaakt van diverse marketingtechnieken online maar eventueel ook in print, radio en televisie.
Vandaag de dag lijkt het voor webwinkels eenvoudig om klanten te trekken. De internetpopulatie bedraagt zo`n 80% en bijna iedereen koopt wel eens online. Om een webwinkel bekendheid te geven onder de doelgroep zijn echter verschillende marketingtechnieken nodig. Er worden vijf methoden onderscheiden waarmee de webwinkel succes kan boeken. De eerste en meest gemakkelijke methode is zoekmachinemarketing. Daarbij kan de webwinkel zich laten vinden via de zoekmachine (zoekmachineoptimalisatie) maar er kan ook geadverteerd worden om meer naamsbekendheid te vergaren (zoekmachineadverteren).

Andere methoden zijn e-mailmarketing, online display advertising, viral marketing en affiliate marketing. Al deze methodes kunnen voor een hogere conversie leiden voor de webwinkel. Het beste is echter om meerdere marketingtechnieken te combineren. Zo kan een nog hogere conversie gerealiseerd worden. Bovendien houdt online marketing eigenlijk nooit op, omdat er altijd nieuwe potentiƫle klanten naar de winkel komen.