woensdag 23 april 2008

Groter computerscherm zorgt voor hogere productiviteit

computable.nl (22-04-08)

Een groter computerscherm maakt werknemers productiever. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek aan de Universiteit van Utah. Als het scherm echter te groot wordt, daalt de productiviteit. Bij het onderzoek werden proefpersonen geobserveerd terwijl ze diverse werkzaamheden uitvoerden, zoals nummers van de ene naar de andere spreadsheet kopiƫren of documenten redigeren.

De proefpersonen zaten achter beeldschermen van 18, 20 of 24 inch. Bij de schermen van 20 inch bleek men 44% productiever te zijn en bij een scherm van 24 inch was de productiviteit zelfs 52% hoger. Bij een scherm van 26 inch nam de productiviteit echter weer af, zo concludeerden de onderzoekers.

Een groter pc-scherm kan voor een besparing van 2,5 uur per dag zorgen. Het betreft hier dan een werknemer die de hele dag achter zijn scherm zit, waarbij hij bij alle verrichte taken voordeel haalt uit het grotere scherm. Een dergelijke situatie komt natuurlijk niet dagelijks voor. Het onderzoek werd gefinancierd door NEC, onder meer producent van computerschermen.

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...