zaterdag 1 maart 2008

Google als vertrouwd meest gebruikte zoekmachine  

Bron: Twinkle

Google is onveranderd de bekendste en meest gebruikte zoekmachine onder Nederlandse internetgebruikers. Slechts een op de honderd ondervraagden heeft nog nooit van de site gehoord. Dat blijkt uit de Nationale Search Engine Monitor, een jaarlijks onderzoek van het bedrijf Checkit naar de populariteit en bekendheid van verschillende zoekdiensten in Nederland. Na Google is het Nederlandse Ilse.nl het bekendst: 83 procent van de ondervraagden weet die site te noemen. Ook Yahoo (71 procent) en Live Search (63 procent) zijn bij de meerderheid bekend.
Checkit noemt de populariteit van metazoekmachine Vinden.nl opvallend. De site, die verschillende andere zoekmachines tegelijk raadpleegt, is bij 49 procent van de ondervraagden bekend. Van de ondervraagden zegt 7 procent de site wel eens gebruikt te hebben, en 2 procent gebruikt Vinden.nl zelfs het meest. Daarmee is het concurrent Ilse (1 procent) voorbij. Checkit heeft Vinden.nl voor het eerst meegenomen in het onderzoek.
Yahoo en Live Search, de opvolger van Microsofts MSN Search, worden door vrijwel niemand als belangrijkste zoekmachine gebruikt. Toch is er voor Live Search goed nieuws: kennelijk wennen gebruikers langzaam maar zeker aan de nieuwe naam. De bekendheid nam met 15 procentpunten toe ten opzichte van het vorige onderzoek. Meest gebruikt is nog altijd Google, met 93 procent. Dat is wel 2 procentpunten minder dan in september.

Lees meer over het de Nationale Search Engine Monitor in Twinkle 3, die op 20 maart verschijnt.

Geen opmerkingen:

Playmobil Back to the Future

Het is niet gemakkelijk op je 17e. School is niet leuk, je ouders zijn vervelend en er is het gevaar dat je als verliezer wordt gezien. Het ...